Next Game:

Wedstrijdverslag Mercurius - M14

september 13, 2022

Na onze eerste plaats op het condors-tornooi mochten onze MU14 meisjes hun eerste competitiewedstrijd afwerken tegen Mercurius.  Mercurius begon sterk met een full-court press en onze meisjes waren hierdoor wel wat verrast.  Slechte passing en slechte keuzes in aanval liet Mercurius toe om easy baskets te maken.  De eerste kwart sloten we af met 14-7.  De tweede kwart was niet echt beter. Iedereen kreeg ruim spelgelegenheid maar we moesten onze meerdere herkennen tegen de balvaardige speelsters van Mercurius.  Ook de boomlange post boezemde onze meisjes schrik in.  We gingen rusten met een 34-12 score.  We moesten meer gebruik maken van onze spacing in aanval en ook in defense moest er een tandje worden bijgestoken.   Na terug een slechte start , gingen onze meisjes eindelijk een beetje aan het verdedigen en dit loonde. We maakten snel de gemaakte kloof van de tegenstander goed en konden zo de schade beperken.  Bij het begin van de 4e kwart stond het  49-26 en leken we terug wat in de match te komen. Jammer genoeg was het vet een beetje van de soep en begonnen we terug zeer zwak aan de kwart. Berchem bleef domineren en de backdoors vlogen ons om de oren.  Soms is defense niet allen kunnen, maar ook willen ! Mercurius won verdiend met 65-31 cijfers. Elke wedstrijd leren we bij; terugsprinten bij balverlies, hoofd niet laten hangen en niet ingaan op de scheidsrechters (ook al zijn ze niet echt goed). Je bepaalt zelf hoe je een wedstrijd speelt en wat je inzet is. Ook de positieve dingen moeten we onthouden namelijk de derde kwart.  Volgende week staat Lokeren op het programma, hopelijk komen we met een mooie overwinning terug naar Melsele.

Speelsters : Amber, Iliese, Manon, Imani, Luna, Hasse, Imke, Evelien, Zilan, Fien, Janne