Onze MU16 en MU14 doen het goed

september 06, 2022

De coach aan het woord

MU16 Schelle - Basics

Na een geslaagde team-stage inLouvain La Neuve kregen onze MU16 een vriendenwedstrijd op Schellevoorgeschoteld.  De wedstrijd begon langs beide kanten zenuwachtig en hetduurde toch wel even voordat de eerste scores op het scorebord kwamen. Het was steeds nek aan nek en onze meisjes lieten wel mooie dingen zien.Iedereen kreeg zijn kans en op het einde van de eerste helft hingen de bordjesgelijk. Alles te herdoen in de 2e helft … alleen hadden onze “girls” dit nietzo begrepen.  Schelle kwam zeer agressief uit de kleedkamer en wij hadden“de pannenkoek-mentaliteit”. Slappe passes, veel balverliezen, niet terug lopenin defense maakte de kloof alleen nog groter. De laatste kwart kwam devechtlust wat terug en we hadden terug een wedstrijd.  We sloten dewedstrijd af met een buzzerbeater en met een 60-46 score.  Er is nog werkaan de winkel, maar ik weet dat we nog beter kunnen !

MU14 Tornooi Condors

Ochtendstond brengt goud in de mond!  En inderdaad onze MU14 kwamen met de hoofdprijs terug naar Melsele.Ondanks het vroeger uur gingen we sterk van start in de eerste wedstrijd tegende meisjes van Condors. In aanval deden we mooie dingen en Luna & Eveliennamen de ploeg op sleeptouw. Iedereen kreeg zijn kans en bij de rust stond eral een kleine kloof op het bord. Ook in de tweede helft kregen we mooie actieste zien en Fien scoorde mooi uit haar aanvallende rebounds. Zilan laat mooiedingen zien en tegen het einde stond er mooie 20 puntenkloof op het scorebord.In de tweede wedstrijd hadden we het iets moeilijker.  De winnaar van dezewedstrijd mocht naar de finale en onze meisjes waren supergemotiveerd.  Debalvaardige jongens bij de tegenstander werden goed verdedigd door Imani en ookonze 1e jaars - Manon, Imke, Rosan & Hasse lieten zien dat ze uit het goedehout gesneden waren.  Janne pakte nog wat rebounds en we blijven opvoorsprong.  Amber deed met haar drives de Antwerpse defense pijn enscoorde mooi uit twee 3-point plays. De finale was hierdoor een feit !  Inde finale mochten we tegen de jongens van Condors opnemen.  Goed gevuldetribunes,  ouders die goed supporterde en onze meisjes die mekaaraanmoedigde … het ging een leuke wedstrijd worden.  Condors opende descore maar onze meisjes starten gretig.  Iliese houdt de plaatselijketoren aan de praat in defense en zorgt ervoor dat hij zo weinig mogelijk reboundsneemt. In aanval blijven wet het doel aanvallen en met succes ! We komen meeren meer aan de vrijworplijn en we shotten deze ook binnen.  Met de ruststaan we dan ook verdiend voor.  Na de rust blijven onze meisjes vechtenvoor elke bal. Er wordt gedoken & getrokken aan de bal en we werkenallemaal keihard.  Condors kan nog even dichter komen maar we stellen deoverwinning snel veilig ! Basics wint het tornooi op Condors met goed spelen ende juiste mentaliteit ! Van deze groep mogen we nog mooie dingen verwachten …